به گزارش شهرآرانیوز، بازار سهام این هفته یک رشد عالی را ثبت کرد. شاخصها همگی رشد کردند، اما رشد شاخص کل بورس بیشتر از بقیه بود و جهش ۱۰ درصدی را برای خود ثبت کرد.
بدون تردید صعود نرخ دلار در بازار آزاد به مرز کانال ۴۳ هزار تومان، تنها دلیل رکوردشکنی بورس تهران نبود و بازار سهام محرک بسیار مهمیتری را پشت خود داشت که البته این موضوع نیز ماهیتی دلاری دارد.
فردای اقتصاد در گزارش خود نوشت روز دوشنبه بورس کالا اطلاعیهای را منتشر کرد که طبق آن، از روز دوشنبه ۱۲ دی ماه، عرضهکنندگان محصولاتی مانند آلومینیوم، مس، روی، سرب، گروه محصولات پتروشیمی و... در بورس کالا که نرخ دلار در فرمول قیمت پایه محصولاتشان لحاظ میشود، میتوانند نرخ دلار محاسباتی خود را از دلار نیما تا دلار توافقی تغییر دهند. این موضوع به خوبی تاثیر خود را در معاملات امروز بورس تهران به خصوص در گروههای بزرگ بازار نشان داد و دلیل اصلی اختلاف میزان صعودهای شاخص کل و شاخص هموزن بود. این موضوع یکی از بزرگترین مطالبات بورسیها طی چند وقت اخیر بوده و نقدهای زیادی در رابطه با آن به دلیل کوچ درآمد از جیب شرکتها به جیب دلالان و رانتخواران ارائه شده است که اکنون میتواند شرکتهای حاضر در بورس را با تحولات مثبتی همراه کند.
رکورد شکنی بعد از 2 سال
این هفته یک هفته عالی برای بورس تهران بود. اقتصادنیوز در گزارش هفتگی خود از بازار سرمایه نوشت: در ۴ روز معاملاتی، رشدی عالی برای تمام شاخصها ثبت شد که البته رشد شاخص کل بیشتر از سایر شاخصها بود.
در این هفته شاخص کل بورس حدود ۱۵۱ هزار واحد رشد کرد که معادل ۱۰.۰۹ درصد است. در آبان ماه هم شاخص کل یک رشد ۱۰ درصدی هفتگی را ثبت کرده بود که آن زمان رشد ۱۰ درصدی شاخص کل در ۵ روز معاملاتی ثبت شد. اما حالا با توجه به تعطیلی روز سه شنبه، شاخص کل تنها در ۴ روز رشد ۱۰ درصدی داشت.
در این هفته شاخص هم وزن حدود ۳۵ هزار واحد معادل ۷.۸۴ درصد رشد کرد و شاخص کل فرابورس ۱۲۴۴ واحد معادل ۶.۴۹ درصد بالا رفت.
با توجه به وضعیت شاخصها میتوان گفت که در این هفته نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار وضعیت بهتری داشته اند که البته بخش زیادی از رشد شاخص هم مربوط به معاملات روز چهارشنبه میشود که بسیاری از نمادهای شاخص ساز بازار صف خرید داشتند.
چقدر پول وارد بورس شد؟
با رشد شاخص در این هفته ورود نقدینگی نیز به بازار سرمایه تقویت شد؛ تجارت نیوز در گزارشی به عملکرد هفتگی بازار سرمایه پرداخت و نوشت: روز شنبه ۳۷۹ میلیارد تومان، یکشنبه ۲۰۱ میلیارد تومان، روز دوشنبه ۱۸۸ میلیارد تومان و در نهایت روز چهارشنبه ۸۶۶ میلیارد تومان پول توسط سهامداران حقیقی وارد بورس شد.
صندوقهای درآمد ثابت این هفته روندی همسو با شاخص نداشتند و در روزهای شنبه، یکشنبه و چهارشنبه خروج نقدینگی از صندوقهای درآمد ثابت رخ داد.
بر همین اساس روز شنبه ۱۰۵۳ میلیارد تومان، روز یکشنبه ۲۰۸ میلیارد تومان و روز چهارشنبه ۸۷۸ میلیارد تومان پول از این صندوقها خارج شد. در مقابل تنها در روز دوشنبه این صندوقها پذیرای ۵۹ میلیارد تومان نقدینگی بودند.